Activiteiten

Wijnproeverij

Evenementen

Vrijwilligers

Elke eerste zondag van de maand is het proeflokaal van 14:00 uur tot 17:00 uur geopend voor het proeven en kopen van onze Frysling wijnen. In het honderdtwintig jaar oude woudhuisje bevindt zich een sfeervol proeflokaal. In de zomermaanden is er een ruim terras. Wil je liever op een ander moment langskomen of van een rondleiding door de wijngaard en aansluitend een wijnproeverij genieten? Lees dan verder voor de mogelijkheden.

Let op! De open zondag, zoals we deze al jaren doen, kunnen we in verband met de huidige Corona maatregelen niet door laten gaan.
Vanwege de beperkte ruimte in ons proeflokaal is het niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. We hebben daarom besloten om in de periode van 1 oktober t/m 31 maart, alleen op afspraak open te zijn voor wijnverkoop.

Houd voor de actuele informatie onze website en/of social media in de gaten.

Rondleiding & Wijnproeverij

Vanaf 3 juli 2021 kun je iedere zaterdag om 13:30 uur aansluiten bij een rondleiding door de wijngaard. Aansluitend volgt een wijnproeverij met 3 proefglazen Frysling wijn. Het is nodig om te reserveren voor de rondleiding, dit kan via het contactformulier.

Gedurende het hele jaar kun je met vrienden, familie, collega’s op een zelfgekozen data een rondleiding en wijnproeverij reserveren. Bekijk hieronder de opties. *Let op: dit is vanaf 1 juli 2021 weer mogelijk.

Card image cap
 • Tsjoch

 • Rondleiding
 • Wijnproeverij met 3 proefglazen Frysling wijn
 • Duur 1,5 uur
 • Prijs p.p.: 17,50
Card image cap
 • Grutsk

 • Rondleiding
 • Wijnproeverij met 5 proefglazen Frysling wijn
 • Duur 1,5 - 2 uur
 • Prijs p.p.: 22,50
Card image cap
 • Bjuusterbaarlik

 • Rondleiding
 • Wijnproeverij met 5 proefglazen Frysling wijn
 • Borrelplank uit de streek
 • Duur 1,5 - 2 uur
 • Prijs p.p.: 34,-

Tijdens de rondleiding nemen we je mee tussen de wijnranken en vertellen alles over Nederlandse wijnbouw en onze Frysling wijnen. U komt meer te weten over de historie van de Frysling en wat ons drijft. Over de keuze voor verschillende druivensoorten en hun eigenschappen. En er is genoeg tijd om al uw vragen te stellen aan de wijnboer(in). Heeft u wensen die niet in het standaard arrangement staan of heeft u nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact door te mailen of bel Jantiene Broersma (06-46658884) om de mogelijkheden te bespreken. Wij zien uw boeking graag tegemoet.

*Voor Bjuusterbaarlik geldt minimaal 48 uur van tevoren reserveren
*Groepen vanaf 12 personen en tot 22 personen

Reserveer nu

Lalala

Evenementen

Naast de rondleidingen en wijnproeverijen kunt u bij de Frysling genieten van verschillende activiteiten. Onze locatie is uitermate geschikt voor groepen. Hierdoor is het mogelijk om, ook op anderhalve meter afstand, evenementen te organiseren. Te denken valt aan eten op locatie, plukdagen, maar ook een vergadering of teambuildingsdag (desgewenst inclusief maaltijd en wijnproeverij).

Door het jaar heen organiseren we ook eigen evenementen. Zo was er reeds een Wijn & Spijs evenement in samenwerking met ’t Havenmantsje uit Harlingen, een picknick in de wijngaard, live muziek, een schilderworkshop, etc. Er is een verscheidenheid aan opties en mogelijkheden! Op eigen terrein is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Houd voor de meest actuele informatie onze social media in de gaten.
Of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Vrijwilligers

Frysling wijn is het resultaat van aandacht en ontmoetingen. Op de wijngaard komt heel veel samen. Er zijn werkzaamheden die we niet alleen kunnen doen. Soms is er ineens heel veel te doen, bijvoorbeeld bij snoei of oogst werkzaamheden. Iets wat niet altijd lang van tevoren te plannen is, omdat we afhankelijk zijn van weer en natuur. In het onderhoud van de wijngaard helpen daarom vrijwilligers mee. Als vrijwilliger kun jij dus ook delen in de beleving van het wijn maken op onze bijzondere plek in het Friese landschap.

Wil jij ook graag een keer meehelpen in de wijngaard om te ervaren hoe een dag bij de Frysling eruitziet? Dat kan!

Door het jaar heen kunnen we hulp gebruiken bij verschillende activiteiten, denk hierbij aan; stammen poetsen, ontbladeren, trosdunnen, netten ophangen, oogsten, snoeien en nog veel meer.

En na de noeste arbeid nemen we natuurlijk de tijd om te genieten van onze wijn!

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Volg ons ook op Instagram!